Principal Facebook Cât de des se actualizează Facebook Prieteni din apropiere

Cât de des se actualizează Facebook Prieteni din apropiere



La fel ca multe alte platforme de socializare, Facebook are o funcție care urmărește locația prietenilor dvs. și vă informează dacă vreunul dintre ei se află în apropierea locației dvs. actuale. Această caracteristică se numește Prieteni din apropiere.

de ce nu pot căuta în toate craigslist-urile?
Cât de des se actualizează Facebook Prieteni din apropiere

Lansat în 2012, a fost printre primele caracteristici de acest gen. Inițial, arăta doar o listă de prieteni care sunt aproape de tine și distanța dintre voi doi. În 2018, Near Friends a fost reproiectat pentru a semăna cu Snap Map Snapchat - o hartă care identifică locațiile prietenilor dvs. în orice moment.

Cu toate acestea, unii utilizatori au observat că locația lor sau locația prietenilor lor, așa cum se arată pe hartă, nu este întotdeauna actualizată. Deși, în unele cazuri, locația este exactă, în altele, un marcaj de timp arată că locația a fost actualizată ultima dată acum câteva minute sau mai mult.

Acest lucru a provocat o întrebare comună - cât de des se actualizează Prietenii din apropiere?

prieteni din apropiere

Cât de des este actualizată locația dvs.?

Facebook folosește o combinație de tehnologii de internet - Wi-Fi, GSM, 3G și GPS - pentru a determina locația exactă și a transmite aceste informații către aplicație. Atâta timp cât aveți în mod constant o conexiune la internet stabilă, locația Prieteni din apropiere ar trebui să fie actualizată în orice moment. În plus, cu cât este mai bună calitatea conexiunii la internet, cu atât mai precisă este locația pe care Facebook o atribuie telefonului tău.

De regulă, există două motive posibile pentru care locația prietenilor din apropiere ar putea fi depășită.

În primul rând, dacă telefonul dvs. nu are acces la internet, Facebook nu are nicio modalitate de a ști unde vă aflați. Ca atare, ultima dvs. locație cunoscută va fi afișată cu un timestamp care indică momentul în care a fost înregistrată locația respectivă. În al doilea rând, puteți dezactiva manual urmărirea locației, caz în care - din nou - prietenii dvs. vor putea vedea doar ultima locație înregistrată înainte de a opri viitorul.

Funcția Prieteni din apropiere este activată automat?

Deși Facebook nu este foarte cunoscut pentru respectarea confidențialității utilizatorului său, trebuie să-și salveze fața în lumina scandalurilor recente, așa că par să fie mai atenți la datele utilizatorului lor. Ca atare, Near Friends este o funcție de înscriere. Pentru ao utiliza, trebuie să activați Serviciile de localizare pe telefonul dvs. iPhone sau Android.

Dacă utilizați Facebook pe un iPhone, iată ce trebuie să faceți:

  1. Din ecranul de pornire, atingeți Setări.
  2. În meniul Setări, atingeți Confidențialitate.
  3. Atingeți Servicii de localizare și comutați la comutator.

Iată cum se face acest lucru pe dispozitivele Android:

  1. Atingeți pictograma Setări, fie din ecranul de întâmpinare, fie din sertarul aplicației.
  2. În meniul Setări, derulați în jos și atingeți Aplicații (sau Aplicații).
  3. Derulați în jos lista aplicațiilor instalate, găsiți Facebook și atingeți-l.
  4. În secțiunea Permisiuni, atingeți Locație și comutați la comutator.

Desigur, dacă în orice moment doriți să nu mai partajați locația, puteți repeta pașii pentru dispozitivul dvs. și puteți comuta comutatorul de lângă Servicii de localizare înapoi la oprit.

Ar trebui să activați locația de fundal pe Android?

Cu serviciile de localizare activate, utilizatorii Android pot permite, de asemenea, Facebook să-și urmărească locația chiar și atunci când aplicația este dezactivată. Dacă doriți să oferiți accesul Facebook la aceste informații, iată ce trebuie să faceți pentru a activa această funcție:

  1. Atingeți pictograma Setări (hamburger) din aplicația Facebook.
  2. Accesați Setări și confidențialitate.
  3. Selectați Comenzi rapide de confidențialitate, apoi apăsați pe Gestionați setările locației.
  4. Comutați comutatorul de lângă Locația fundalului pe activat.

La fel ca în cazul serviciilor de localizare, puteți dezactiva locația în fundal comutând comutatorul înapoi la oprit.

Cum se folosește funcția Prieteni din apropiere

Pentru a accesa caracteristica Prieteni din apropiere, procedați în felul următor:

  1. Deschideți aplicația Facebook de pe telefon.
  2. Atingeți pictograma Setări (hamburger) din colțul din dreapta sus.
  3. Derulați lista în jos și atingeți Prieteni din apropiere.

Dacă ați activat deja Serviciile de localizare, veți fi dus direct pe hartă. Dacă nu ați făcut-o, selectați Prieteni din meniul derulant de pe pagina următoare pentru a permite prietenilor să vă vadă locația.

Deoarece opțiunea Prieteni din apropiere este o stradă cu două sensuri, dacă părăsiți selecția ca Numai eu și împiedicați alții să vă vadă locația, nu o veți putea folosi.

prieteni din apropiere fb

Un cuvânt despre istoricul locațiilor

Dacă activați partajarea locației, Facebook va salva automat fiecare locație pe care o înregistrează și o va stoca în istoricul locațiilor dvs. Aceasta înseamnă, în esență, că Facebook va avea o înregistrare digitală completă a tuturor locurilor în care ați utilizat aplicația (sau, mai rău, a tuturor locurilor pe care le-ați vizitat vreodată dacă activați Locația de fundal).

În timp ce ideea cuiva care vă urmărește fiecare pas este puțin înspăimântătoare, din fericire, puteți șterge elemente individuale din istoricul locațiilor dvs., precum și din întregul istoric simultan. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să faceți acest lucru în mod regulat dacă nu doriți să riscați ca aceste informații să ajungă în mâinile greșite.

Articole Interesante

Alegerea Editorului

Scrieți-vă propriul joc Raspberry Pi
Scrieți-vă propriul joc Raspberry Pi
Raspberry Pi este o senzație de calcul, dar a fost inițial conceput cu o intenție cheie: să inspire o nouă generație să privească dincolo de console de jocuri, smartphone-uri și tablete și să adopte calea codului. Dacă sunteți în căutarea
Cum să utilizați Bing AI pe Mac
Cum să utilizați Bing AI pe Mac
Pentru a utiliza Bing Chat pe un Mac, deschideți un browser web și vizitați site-ul web Bing. Conectați-vă la contul Microsoft și apoi selectați pictograma Bing Chat. De acolo, urmați instrucțiunile și sfaturile de pe această pagină pentru utilizarea asistentului Microsoft Bing AI pe Mac.
Cum să obțineți componente în Rimworld
Cum să obțineți componente în Rimworld
Componentele sunt elementele de bază ale practic orice folosiți în Rimworld. Dacă joci un joc fără Componente, nu vei ajunge prea departe. Aveți nevoie de aceste articole pentru a construi nave, arme de foc, dispozitive electrice și altele. Dar cum anume
Cum să adăugați un ton de apel pe iPhone 6S
Cum să adăugați un ton de apel pe iPhone 6S
Când vine vorba de personalizarea iPhone-ului, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să personalizați tonul de apel. În timp ce personalizarea pe iPhone lipsește în multe domenii diferite, cel puțin suntem capabili să ne schimbăm
Activați Citirea cu voce tare pentru fișiere PDF în Microsoft Edge Chromium
Activați Citirea cu voce tare pentru fișiere PDF în Microsoft Edge Chromium
Cum se activează citirea cu voce tare pentru fișiere PDF în Microsoft Edge Chromium Microsoft Edge Chromium a primit o îmbunătățire a funcției de citire cu voce încorporată. Acum poate fi activat pentru fișierele PDF pe care le-ați citit în browser.Publicitate Această caracteristică nu este nouă pentru aplicația Edge. Omologul său EdgeHTML moștenit îl avea deja disponibil
Google Earth vs Google Earth Pro
Google Earth vs Google Earth Pro
Cel mai probabil ați auzit despre Google Earth. Dar ați auzit vreodată de fratele său mai mic, Google Earth Pro? Acest articol va analiza în profunzime ambele versiuni ale acestui software popular și va explica tot ce aveți nevoie
Ce este nou în Firefox 54
Ce este nou în Firefox 54
O nouă versiune a popularului browser Mozilla Firefox este disponibilă. Versiunea 54 are capturi de ecran, marcaje mobile, o interfață de utilizator rafinată pentru descărcări și procese de conținut multiproces. Reclamă Începând cu versiunea 54, funcția de conținut multiproces (e10s) este activată în mod implicit. Acest lucru îmbunătățește fiabilitatea Firefox, deoarece dacă o filă se blochează, cealaltă o va face